PIECZONE PODUDZIA Z INDYKA Z WARZYWAMI

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lubimy drób, urozmiacam rodzaj kupowanego mięsa żeby się nie znudzilo rodzinie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 podudzia indyka

    opakowanie miszanki warzywnej mrożonej bukiet 9 warzyw

    mieszanka PIEKŁO NIEBO

    olej lniany
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone podudzia z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia, myjemy obsuszamy. Dobrze nacieramy solą i pieprzem , odkładamy na min 2 godz do lodówki. Po tym czasie skrapiamy olejem lnianym, obtaczamy we wczesniej wymieszanych przyprawach i pestkach. Na blachę wykładamy podudzia. zapiekamy ok 45 minut, po tym czasie obkładamy odmrożona mieszanka warzywną, zapiekamy jeszce ok 25 minut, mieszajac

    warzywa aby sie nie przypaliły
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Mrożonki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować