Pieczone podudzia z indyka

4.49 (150 ocen)

  • 20 min

Takie podudzia podaję na ciepło z warzywami i frytkami,ale również można podać na zimno z białym pieczywem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 podudzia z indyka

    1 szklanka jogurtu naturalnego

    0,5 łyżeczki chilli

    0,5 łyżeczki imbiru

    0,5 łyżeczki cynamonu cynamonu

    2 ząbki czosnku

    2 łyżeczki soku z cytryny

    2 łyżeczki czubrycy.
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone podudzia z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt połączyć z przyprawami ,drobno posiekanym czosnkiem i sokiem z cytryny

    ...Podudzia opłukać,osuszyć.Zalać przygotowaną marynatą.Przykryć i odstawić na noc.Następnie przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku przez około 60 minut w temp.190 st.C.Następnie mięso przykryć i piec jeszcze około 15 minut.Podczas pieczenia mięso skropić kilka razy wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować