Pieczona pierś z kurczaka z kurkami

4.5 (148 ocen)

Sezon grzybowy, a więc nie może ich zabraknąć i u mnie.

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    250g kurek
    cebula
    1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    3 plastry sera żółtego
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś z kurczaka z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dobrze umyć, jeśli są duże to przekroić, jak małe to można smażyć całe. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Jak będzie złota to dodać kurki. Smażyć do momentu gdy płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem.

    Pierś z kurczaka podzielić na 3 plastry. Lekko rozklepać, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Skropić olejem. Nałożyć grzyby i plaster sera.

    Piec w 180 stopniach około 25minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować