Pieczarkowce z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zieloną pietruszkę posiekać.
2.Cebulę pokroić w kosteczkę, przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki pokroić, zalać kilkoma łyżkami wody i dusić. Pieczarki dodać do usmażonej cebulki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić.
3.Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na porcje (pojedyncza pierś z kurczaka na pół).
4.Każda pierś rozbić za pomocą tłuczka, najlepiej przez folię, wtedy mięso nie będzie poszarpane. Posmarować musztardą i posypać z wierzchu pieprzem. Nałożyć pieczarki z cebulką i posypać posiekaną zieloną pietruszkę.
5.Zwinąć pieczarkowce - najpierw boki i przód, kolejno na pół.
6.Pieczarkowce opanierować w jajku rozmieszanym z 3 łyżkami mleka (jeśli użyjemy 2 jajek - to 6 łyżek mleka) i bułce tartej.
7.Pieczarkowce smażyć na rozgrzanym tłuszczu, posypując z obu stron wegetą.
Komentarze