Pieczarkowce z kurczaka

0 (0 ocen)

Pomysł na niedzielny pyszny obiad!

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 cebule
    ok 10 większych pieczarek
    pół pęczka zielonej pietruszki
    musztarda
    1-2 jajka
    bułka tarta
    pieprz, sól, wegeta,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Pieczarkowce z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Posiekana zielona pietruszka 1. Zieloną pietruszkę posiekać.
  • 2. Cebulę pokroić w kosteczkę, przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki pokroić, zalać kilkoma łyżkami wody i dusić. Pieczarki dodać do usmażonej cebulki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić.
  • Oczyszczone piersi z kurczaka 3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na porcje (pojedyncza pierś z kurczaka na pół).
  • Rozbita pierś z kurczaka z nadzieniem 4. Każda pierś rozbić za pomocą tłuczka, najlepiej przez folię, wtedy mięso nie będzie poszarpane. Posmarować musztardą i posypać z wierzchu pieprzem. Nałożyć pieczarki z cebulką i posypać posiekaną zieloną pietruszkę.
  • Zwijanie pieczarkowców 5. Zwinąć pieczarkowce - najpierw boki i przód, kolejno na pół.
  • Opanierowane pieczarkowce 6. Pieczarkowce opanierować w jajku rozmieszanym z 3 łyżkami mleka (jeśli użyjemy 2 jajek - to 6 łyżek mleka) i bułce tartej.
  • Smażenie pieczarkowców 7. Pieczarkowce smażyć na rozgrzanym tłuszczu, posypując z obu stron wegetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować