Pieczarkowa z łazankami

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Najsmaczniejsza, aromatyczna pieczarkowa z łazankami. Warto przygotować.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 litr bulionu lub rosołu drobiowego
    500 g pieczarek
    100 ml słodkiej śmietany 18%
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
    pęczek pietruszki
    200 g makaronu typu łazanki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa Łazanki

Pieczarkowa z łazankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę, dorzucamy pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu, do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość i wypuszczą sok. Do gotującego się bulionu dodajemy uduszone pieczarki, gotujemy przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę gotujemy. Dolewamy śmietankę i dosypujemy drobno pokrojoną natkę pietruszki. Zupę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i przykrywamy pokrywką, tak by nabrała aromatu pietruszki.
    ​Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować