Pianka z mango na biszkopcie

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

uwielbiam mango pod każdą postacią

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki cukru pudru
    Masa:
    1 galaretka cytrynowa
    1 mango
    2 serki homogenizowane waniliowe (po 175 g)
    250 ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pianka z mango na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dosypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy w 160 stopniach około 20 minut. Ostudzamy.
  • 2. Rozpuszczamy galaretkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i dosypujemy żelatynę. Mango obieramy ze skórki, miksujemy blenderem. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy serki i zmiksowane mango.
  • 3. Dolewamy ostudzoną galaretkę i mieszamy. Wylewamy na przygotowany biszkopt.

Porady

Masy z tego przepisu wychodzi dość dużo, dlatego część można ostudzić w pojemniku jako zwykłą ‘piankę’ i wykorzystać np. do lodów, deseru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować