100g sera białego
2 łyżki śmietany
pół szklanki mleka
3-4 łyżeczki cukru (w zależności od słodyczy truskawek)
dwie duże garście truskawek (nie ważyłam)
płaska łyżeczka żelatyny
120 g otrębów granulowanych truskawkowych
półtorej łyżki otrębów żytnich
garść orzechów włoskich (posiekanych)
Truskawkowy deser z otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser, śmietanę, mleko, cukier i truskawki dokładnie blendujemy.
2. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i gdy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Dolewamy do zblendowanego 'kremu' i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
3.Otręby granulowane i żytnie mieszamy ze sobą, dosypujemy orzechy i naprzemiennie układamy w pucharkach.
Komentarze