Penne ze szpinakiem i gorgonzolą

4.5 (168 ocen)

  • 20 min

To danie zasmakowało mi w restauracji. W domu postanowiłam je odtworzyć :)

  • 20 min

Składniki:

  • 250g penne
    ok. 200g mrożonego szpinaku
    100g sera gorgonzola
    2 ząbki czosnku
    8 drobno posiekanych suszonych pomidorów z zalewy
    3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    bazylia, oregano, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne ze szpinakiem i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wyjmujemy wcześniej do rozmrożenia.
  • 2. Wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekane pomidory podsmażamy na 2 łyżkach oleju, dodajemy szpinak i podsmażamy aż odparuje.
  • 3. W tym czasie gotujemy makaron al dente wg przepisu z opakowania z dodatkiem 1 łyżki oleju z pomidorów.
  • 4. Do szpinaku dodajemy posiekany ser gorgonzola oraz przyprawy i podgrzewamy mieszając do momentu rozpuszczenia się sera.
  • 5. Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku i mieszamy, dzielimy na porcje i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron penne Sery Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować