Łatwa, szybka, a przede wszystkim przepyszna propozycja posiłku dla wszystkich zabieganych, zapracowanych, a nawet amatorów kucharskich. Zanim zdążysz przeczytać do końca przepis danie będzie już gotowe.
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ugotuj makaron.
2. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.
3. Rozgrzej oliwę na patelni dorzuć pokrojoną cebulę w kostkę. Mieszaj
od czasu do czasu do zeszklenia. Wciśnij ząbek czosnku.
4. Dorzuć pokrojone pomidory i mieszaj do uzyskania konsystencji
sosu. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski. Dopraw do
smaku i mieszaj jeszcze przez chwilę.
5. Makaron wymieszaj z sosem.
6. Na suchej patelni podgrzej delikatnie łyżkę oliwy, wsyp
ciecierzycę i posyp całość curry. Mieszaj do delikatnego
zarumienienia.
Komentarze