Makaron penne ze szpinakiem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Łatwa, szybka, a przede wszystkim przepyszna propozycja posiłku dla wszystkich zabieganych, zapracowanych, a nawet amatorów kucharskich. Zanim zdążysz przeczytać do końca przepis danie będzie już gotowe.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 200g makaronu penne
    * 100g świeżego szpinaku
    * 4 dojrzałe pomidory
    * 1/2 cebuli
    * 1 ząbek czosnku
    * ciecierzyca
    * 6 plasterków suszonych pomidorów ze słoika
    * parmezan/ mozzarella/ (...) - do posypania po wierzchu
    PRZYPRAWY < curry, słodka papryka, bazylia, oregano, majeranek, pieprz, sól >
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron penne ze szpinakiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotuj makaron.
    2. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.
    3. Rozgrzej oliwę na patelni dorzuć pokrojoną cebulę w kostkę. Mieszaj
    od czasu do czasu do zeszklenia. Wciśnij ząbek czosnku.
    4. Dorzuć pokrojone pomidory i mieszaj do uzyskania konsystencji
    sosu. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski. Dopraw do
    smaku i mieszaj jeszcze przez chwilę.
    5. Makaron wymieszaj z sosem.
    6. Na suchej patelni podgrzej delikatnie łyżkę oliwy, wsyp
    ciecierzycę i posyp całość curry. Mieszaj do delikatnego
    zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować