Lubie drobiowe pasztety a dzis troche zaszalałam i zamiast tradycyjnego drobiowego , na moim stole zagościł wieprzowo -drobiowy - z boczkiem, wątróbka i łopatką-pycha!!!
60 min
Składniki:
Składniki:
1 kg wątróbek drobiowych
1 kg boczku boczku surowego
40 dkg łopatki
3 cebule
4 jajka
2 czerstwe bułki
- przyprawy-sól , pieperz, przyprawa do pieczeni, weget a , majeranek
Pasztet z łopatki, wątróbek i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z łopatki i boczek nalezy pociąć na kawałki i usmażyć na patelni.
Składniki te nastepnie nalezy przemielić przez maszynkę do mięsa drukrotnie a najlepiej trzykrotnie.
Do powstałej masy nalezy dodac jaja, namoczone w wodzie i odcisnięte z nadmiaru wodą bułki. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.
Mase włozyć do wysmarowanej formy i piec w piekarniku ok. 45 min. w 180-200 s C.
Komentarze