Paszteciki ze smażoną cebulką

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Kruche ciasto i pyszny cebulowo pomidorowy farsz:)

  • 30 min

Składniki:

  • Farsz cebulowy:
    3 - 4 cebule
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    Szczypta mielonego chili
    Papryka mielona
    Pół łyżeczki cukru
    Sól i pieprz do smaku

    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    130g margaryny
    3 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Żółtko do posmarowania ciasta
    Papryka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki ze smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz cebulowy: Cebule obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnie z niewielką ilością oleju. Lekko posolić, dodać cukier i podsmażać aż zmięknie. Pod koniec dodać przyprawy, przecier i chwilę poddusić. Wystudzić.
  • 2. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto podzielić na dwie części, każdą rozwałkować na grubość 3 – 4 mm. Nałożyć nadzienie i ciasno zwinąć. Pokrajać ukośnie jak kopytka. Gotowe ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Posmarować roladki żółtkiem i posypać papryką. Piec przez ok. 20 – 30 minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować