Gyros warstwowy ze smażoną cebulką

4.48 (161 ocen)

  • 35 min

Popularna sałatka w kolejnej odsłonie.

  • 35 min

Składniki:

  • pól kapusty pekińskiej,
    cebula,
    pierś z kurczaka,
    łyżka oleju rzepakowego,
    przyprawa kebab-gyros,
    3 - 4 ogórki konserwowe,
    ketchup pikantny,
    puszka kukurydzy konserwowej,
    sól,
    pieprz,
    majonez,
    czerwona słodka papryka,
    czosnek granulowany.
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka gyros Gyros

Gyros warstwowy ze smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy, kroimy na kawałki, polewamy olejem i obficie posypujemy przyprawą gyros - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso smażmy. Szatkujemy kapustę. Pod koniec smażenie mięsa dodajemy do niego cebulę i chwilkę podsmażamy aż cebula nabierze ładnego koloru i aromatu. Górki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy.
  • 2. Kapustę mieszamy ze solą oraz pieprzem. 1/2 kapusty układamy na dnie naczynia. Następna warstwa to mięso z cebulą, potem kukurydza, ogórki majonez. Majonez lekko przyprawiamy czosnkiem. Ostatnia warstwa to pozostała kapusta pekińska. Możemy ją posypać lekko papryką dla dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować