Gyros warstwowy ze smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy, kroimy na kawałki, polewamy olejem i obficie posypujemy przyprawą gyros - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso smażmy. Szatkujemy kapustę. Pod koniec smażenie mięsa dodajemy do niego cebulę i chwilkę podsmażamy aż cebula nabierze ładnego koloru i aromatu. Górki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy.
2.Kapustę mieszamy ze solą oraz pieprzem. 1/2 kapusty układamy na dnie naczynia. Następna warstwa to mięso z cebulą, potem kukurydza, ogórki majonez. Majonez lekko przyprawiamy czosnkiem. Ostatnia warstwa to pozostała kapusta pekińska. Możemy ją posypać lekko papryką dla dekoracji.
Komentarze