Paszteciki krucho-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:drożdże rozpuścic w ciepłej śmietanie z dodatkiem 1łyżeczki mąki i cukru. Gdy zaczyn zacznie rosnąć dodać do mąki, jajek i masła pokrojonego w małą kostke. Wszystko zagnieść.
Farsz:mięso gotować do miękkości z warzywami, schłodzone zmielić z warzywami w maszynce, kapuste obgotować, odcedzić, pokroić drobno, cebule zeszklić na oleju, posolić i popieprzyć,dodać kapuste i dusić do miękkości, połączyć doprawiając do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym kminkiem.
Ciasto rozwałkować cienko, zrobić rulon z farszu i zwinąć w rolade, pokroić w małe paszteciki, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Piec na blaszce wysypanej mąką ok20min do zrumienienia w 180*
Komentarze