Pasta z makreli 2

0 (0 ocen)

Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu jak smaki sie przegryzą.Zajadamy z ulubionym pieczywem lub możemy nia faszerować jajka :)

Składniki:

  • 1 makrela (taka średnia)
    1 jajo kurze
    1 mała czerwona cebula
    1 łyżka dobrego masła
    1 garść drobno posiekanego szczypiorku
    2 łyżki dobrego majonezu
    pieprz czarny świeżo mielony wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty Pasta z makreli

Pasta z makreli 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli ściagamy skórę (odrzucamy ości),obrywamy jej mięso i przekładamy do miski.Następnie łyżką ją rozdrabniamy jak najdrobniej.
  • 2. Jajko gotujemy na twardo,studzimy i drobno siekamy. Cebule obieramy płuczemy,osuszamy i również drobno siekamy.
  • 3. Przekładamy do misy z makrelą,dodajemy masło,majonez i szczypiorek.
    Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.Wkładamy do lodówki żeby się schłodziła i gotowe.
  • 4. Podajemy z ulubionym pieczywem .
    Smacznego :-)

Porady

Jako że makrela jest dość słona nie dodawałam soli,ale jak ktoś lubi bardziej doprawione można sobie dosolić :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makrela Ryby Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować