PASTA Z GOTOWANEGO MIĘSA

4.49 (196 ocen)

  • 45 min

CZĘSTO JĄ ROBIĘ; SWIETNA DO CHLEBA ZAMIAST KUPOWANEJ WĘDLINY.PODAJĘ JĄ Z OGÓRKIEM KISZONYM LUB KONSERWOWYM.

  • 45 min

Składniki:

  • - dowolna ilość mięsa mieszanego( np. kurczak, indyk, mięso wołowe, wieprzowe , żeberka itp.)
    - włoszczyzna w/g uznania
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Pasta z gotowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę i gotujemy do miękkości.Nie solimy!
  • 2. Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i studzimy ( bez włoszczyzny ).Następnie obieramy i mielimy.Dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku.Gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę wywaru(lub łyżkę masła roślinnego ) i ponownie mieszamy.
  • 3. Tak przygotowana pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Porady

Pozostały wywar studzę, zbieram tłuszcz, odrobinę rozcienczam woda i wykorzystuję jako baza na zupę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować