Pierwszy raz, gdy usłyszałam o paście na chleb, w której wymieszane zostały parówki z serkiem topionym – pomyślałam, że to nie może przecież się udać! Jakie było moje zdziwienie, że jestem w błędzie. Pasta okazała się idealna w smaku!
Składniki:
4 parówki, z jak największą ilością mięsa (nie gotuję ich)
2 jajka ugotowane na twardo
1 kostka serka topionego (w tym przypadku był to serek topiony z dodatkiem łososia)
ok. 3 -4 łyżeczki musztardy chrzanowej lub innej ostrej
pół pęczka szczypiorku
Pasta na bazie parówki, serka topionego i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki i ugotowane na twardo jajka trę na tarce o dużych oczkach.
Dodaję serek topiony, dokładnie całość mieszam.
Dodaję musztardę, ponownie mieszam.
Na samym końcu daję szczypiorek i ewentualnie dodaję musztardę, jeśli jest taka potrzeba.
Komentarze