Pasta kanapkowa z makreli i jajek

5 (171 ocen)

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy jeść je dość często. Proponuję rozpocząć dzień pastą z wędzonej makreli z dodatkiem jajek ugotowanych na twardo. Pastę przygotuj wieczorem, wówczas smaki się przegryzą.

Składniki:

  • • 2 jajka,
    • 1 wędzona makrela,
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    • 2 łyżki majonezu,
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki Pasty

Pasta kanapkowa z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta kanapkowa z makreli i jajek 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy je i drobno siekamy. Makrelę obieramy. Najlepiej jest zacząć od usunięcia kręgosłupa. Następnie widelcem zeskrobujemy mięso. Uważamy na ości. Większe kawałki mięsa rozdrabniamy między palcami.
  • Pasta kanapkowa z makreli i jajek 2. Do miseczki wkładamy makrelę, szczypiorek, jajka, majonez i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Pastę możemy podać od razu, ale najlepiej smakuje, gdy smaki się przegryzą.
    Życzę smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować