Parówki w cieście francuskim

4.5 (186 ocen)

szybka przekąska, gdy wpadną niespodziewani goście

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 parówki
    zioła prowansalskie
    bazylia
    żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki zawinąć w ciasto francuskie jak w rulonik, pociąć na plasterki. Ułożyć plasterki obok siebie i zlepić ciasto razem. Posypać ziołami oraz startym żółtym serem. Piec ok. 20 min. w 190 stopniach. Najlepiej smakują na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować