Paprykowa patelnia

5 (170 ocen)

Papryka jest bardzo aromatyczna i nadaje daniu świetny smak.

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    600 g mięsa mielonego
    1 kostka rosołowa
    2 puszki pomidorów w zalewie
    natka pietruszki
    1 łyżeczka imbiru
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę i czosnek siekamy.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso, doprawiając je solą, imbirem i pieprzem. Po ok. 10 minutach dodajemy paprykę, cebulę i czosnek, wszystko zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy na małym ogniu ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pomidory i posiekaną pietruszkę. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować