Pół kilograma mięsa mielonego
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
1 marchew
5 dużych pieczarek
2 opakowania makaronu z zupek chińskich
1 fix do spaghetti
Patelnia makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć i pokroić. Marchewkę w półtalarki, pieczarki w kostkę, paprykę w słupki. Cukinię przekroić wzdłóż na 4 części, pokroić je w paseczki. Usmażyć warzywa na maśle.
2.Mięso mielone usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Do warzyw dodać gotowe mięso mielone.
3.W naczyniu rozmieszać fix do spaghetti z pół litra wody i zalać warzywa i mięso. Poczekać do zagotowania i wsypać surowy makaron chiński na patelnię. Gotować razem do miękkości makaronu.
Komentarze