Panierowana mozzarella

5 (152 ocen)

Dziś coś na imprezową przekąskę :)Mozzarella w panierce na ciepło- niebo w gębie :)

Składniki:

  • Składniki: ( Jeżeli robimy z większej ilości porcję należy podwoić


    1 kulka mozzarelli z zalewy
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    papryka słodka w proszku
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowana mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mozzarellę pokroić w grubsze plasterki . Jajko rozmieszać. Bułkę
    tartą wymieszać z papryką ,solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać olej. Mozzarellę obtaczać w jajku i bułce tartej.
    Smażyc z obu stron na złoty kolor .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować