Pałka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nasze pałki myjemy wodą delikatnie oszuszamy przekładamy na talerz lub do pojemnika
2.Pałki obsypujemy przyprawą do kurczaka, papryką oraz solą i pieprzem odstawiamy do lodówki na 30min.
3.Do garnka bądz frytownicy wlewamy olej i rozgrzewamy go dobrze. Olej musi być bardzo gorący.
4.Do mąki dodajemy pozostałe zioła i dobrze mieszamy. Podudzia z kurczaka wyjmujemy z lodówki, przekładamy do pojemnika z mąką dobrze panierujemy później wkładamy na moment do pojemnika z mlekiem i ponownie dodajemy do mąki dobrze ugniatają panierkę.
5.Tak przygotowane pałki smażymy na gorącym oleju do czasu aż będą rumiane. po ok 2 minutach smażenia zmniejszamy ognien, by mięso nie było surowe i tak smażymy około 5-7min. Jeśli mięso jest surowe bądz obawiamy śię że może być surowe wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10min (150stopni)
Komentarze