Pączki drobiowe

4.48 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w restauracji. Choć z zawodu nie jestem kucharką, mam wiele kulinarnych pomysłów.

Składniki:

  • ● 1,5 kg filetów z kurczaka
    ● 50 dag żółtego sera
    ● 2 małe słoiki chrzanu
    ● 4 ugotowane żółtka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● olej
    ● papryki i owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pączki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i drobno mielimy. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Ser ścieramy
    na tarce o małych oczkach.
    Żółtka rozdrabniamy,
    wsypujemy do sera. Dodajemy
    chrzan, doprawiamy przyprawa uniwersalna.
    Mieszamy.
  • 2. Porcje mięsa (po ok. 10
    dag) rozkładamy na tacy. Na
    środek nakładamy po czubatej
    łyżeczce serowego farszu
    i zwijamy, formując kule.
    Pączki obtaczamy w bułce
    tartej, następnie w rozkłóconym
    jajku z dodatkiem przyprawy uniwersalnej
    i ponownie w bułce tartej.
    Smażymy w głębokim oleju.
    Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować