Owoce morza z makaronem na sałacie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Owoce morza to jeden z moich ulubionych składnik dań

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mieszanka morska (kalmary, omułki, krewetki koktajlowe: 250 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - boczek: 3 plastry
    - oliwa: 1 łyżka
    - czarne oliwki: 20 sztuk
    - makaron w kształcie ryżu: 200 gramów
    - mix sałat: 0.5 opakowania
    - pomidor: 1 sztuka
    - kostka do gotowania makaronu: 1 sztuka
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Owoce morza z makaronem na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy z kostką do gotowania makaronu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy na durszlaku. Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszankę morską przelewamy wrzącą wodą, odcedzamy i dodajemy do podsmażonego boczku, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, podsmażamy 5 minut, dodajemy ugotowany makaron i pokrojone na pół czarne oliwki, smażymy 2 minuty. Mix sałat rozkładamy na talerzu, wykładamy mieszankę z patelni, obkładamy ósemkami pomidorów i świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować