Ormiańska sałatka

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczony bakłażan często gości na naszym stole.

Składniki:

  • ● średni bakłażan
    ● czerwona papryka
    ● zielona papryka
    ● biała papryka
    ● sól, pieprz
    ● kilka listków natki pietruszki
    ● 10 dag masła
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ormiańska sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana i papryki myjemy
    i dokładnie osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    kuchennym. Mocno przypiekamy
    na grillu, a następnie
    obieramy. Miąższ
    warzyw kroimy w paski.
  • 2. Na patelni roztapiamy
    masło. Wkładamy warzywa.
    Dodajemy umytą i posiekaną
    natkę pietruszki. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Dusimy
    ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka ormiańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ormiańska

To może cię zainteresować