Opieńki w śmietanie

4.47 (149 ocen)

  • 30 min

Grzyby i śmietana - to jest to:)

  • 30 min

Składniki:

  • ok 07-1,5 kg opieniek
    2 cebule
    łyżka siekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz ziołowy
    kostka bulionowa (u mnie grzybowa)
    250 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Opieńki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Opieńki w śmietanie 1. Grzyby przebrać i dwukrotnie opłukać. Większe kapelusze przeciąć na pół.
  • Opieńki w śmietanie 2. Opieńki wrzucić na wrzątek i gotować ok 30 min, odcedzić.
  • Opieńki w śmietanie 3. Cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju. Do garnka wrzucić podsmażoną cebulę, grzyby, przyprawy, kostkę bulionową i podlać wodą. Dusić ok 20-30 min. Na koniec dodać śmietanę i natkę pietruszki. Doprawić pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować