Ogórki konserwowe mojej mamy

4.49 (153 ocen)

  • 40 min

Delikatne ogóreczki do sałatki i wódeczki :)

  • 40 min

Składniki:

  • Do słoika:
    - ogórki
    - 2 słupki marchewki
    - 1 gałązka kopru
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 słupek chrzanu
    - 1 liść laurowy
    - 3 ziela angielskie
    - 0,5 łyżeczki gorczycy

    Zalewa:
    1/2 l octu 10%
    3 l wody
    4 łyżki soli
    8 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i chrzan obieramy, kroimy w słupki a następnie wkładamy do słoika razem z koprem, czosnkiem , liściem laurowym, zielem angielskim, i gorczyca . Pozostałe miejsce w słoiku dopełniamy ogórkami.
    Gotujemy zalewę z octu, wody, soli i cukru a następnie wystudzoną zalewą zalewamy ogórki. Zakręcone słoiki pasteryzujemy 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować