Roladki schabowe z farszem z kapusty i mięsa

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

Robiąc krokiety zrobiłam zdecydowanie za dużo farszu z kapusty i mięsa, postanowiłam więc go wykorzystać robiąc roladki schabowe.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    40 dag kapusty kiszonej
    40 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    bułka tarta
    2 jajka
    pieprz
    sól
    vegeta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Roladki schabowe z farszem z kapusty i mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Farsz: Kapustę kiszoną gotujemy 10-15 min, gdy przestygnie kroimy ją na drobno.
    Mięso mielone dusimy z cebulą na oleju aż się zrumieni , następnie dodajemy posiekaną kapustę , wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
  • image-07y4uj3 3. Na rozbite kotlety schabowe kładziemy farsz i zawijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. Roladkę obtaczamy w przyprawionym jajku i bułce tartej a następnie smażymy ze wszystkich stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować