Ogórki kanapkowe curry

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Idealne zarówno jako dodatek do obiabu, do sałatki lub na kanapkę.

  • 40 min

Składniki:

  • • 2 kg ogórków
    • 3 marchewki
    • 1 cebula
    • 1 papryka
    • po kilka ziaren gorczycy i po listku selera do każdego słoika

    Zalewa:
    o 7 szklanek wody
    o 1,5 szklanki octu 10%
    o 1,5 łyżki soli
    o 1 łyżka curry
    o 2 szklanki cukru
    o szczypta kurkumy
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kanapkowe curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki pokrojone w podłużne plastry 1. Ogórki należy pokroić w plastry wzdłuż, a pozostałe warzywa w dość drobne kawałki. Wszystko wraz z selerem i gorczycą umieścić w słoikach.
  • 2. Przygotować zalewę: zagotować wszytskie składniki.
  • 3. Wypłnione warzywami słoiki zalać zalewą i pasteryzować 15-20 minut.

Porady

Ogórki można również pokroić na ćwiartki lub zastąpić cukinią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować