Nalewka kokosowa

4.47 (179 ocen)

  • 20 min

Tak zbalansowany smak aby smakowało każdej kobiecie.

  • 20 min

Składniki:

  • 500ml spirytusu nalewkowego 60%
    puszka mleczka skondensowanego niesłodzonego
    puszka mleczka skondensowanego słodzonego
    puszka mleczka kokosowego ok. 400g
    200g kokosu dobrej jakości
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki Malibu

Nalewka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do litrowego słoika wsypujemy kokos i zalewamy go spirytusem.
    Słoik dobrze zakręcamy i zostawiamy na 2 tygodnie. Codziennie nim wstrząsając.
  • 2. Po 2 tyg przelewamy przez sitko i porządnie wyciskamy kokos z każdej kropli spirytusu.
  • 3. Do spirytusu dodajemy wszystkie mleczka i porządnie mieszamy. Przed otwarciem każdego mleczka trzeba nim porządnie wstrząsnąć, żeby nie było grudek.
  • 4. Uzyskaną nalewkę rozlać do butelek (będzie tego ok. 1,5l). Zostawić jeszcze jeden dzień do przegryzienia się smaków.
    I NA ZDROWIE!

Porady

Wiórki kokosowe można wykorzystać do udekorowania ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować