Kurczak pikantno-słodki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Klasyczne z nutką nowoczesności.

  • 25 min

Składniki:

  • 500g piersi z kurczaka
    300g ryżu białego
    pół puszki ananasa (kawałki)
    szczypta słodkiej papryki
    bazylia
    1/2 łyżeczki curry
    2 łyżki oleju
    sól

Kurczak pikantno-słodki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.
  • 2. Wsypać curry oraz ryż, następnie dodać odsączone kawałki ananasa.
  • 3. Na końcu dodać słodką paprykę oraz doprawić do smaku. Na górę posypać posiekaną bazylią.

Porady

Ananas może być w plastrach tylko trzeba go pokroić. Oprócz słodkiej papryki można dodać suszoną małą papryczkę.

Komentarze

Podobne przepisy