1.
Wiórka kokosowe wsypujemy najlepiej do jakiegoś słoja i zalewamy wódką. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 4 dni.
Po tym czasie w malakserze miksujemy te wiórka, mleko słodzone, niesłodzone i mleczko kokosowe. Musimy to robić partiami. Gdy już zmiksujemy przelewamy do garnka i delikatnie podgrzewamy ale nie gotujemy.
Teraz musimy przecedzić przez gęste sitko lub gazę. I sam płyn kokosowy wlewamy do butelki. Pozostałych wiórek nie pozbywamy się możemy je wykorzystać do czegoś innego np. do masy. Likier kokosowy musi jeszcze pobyć w lodówce ok 3 dni aby się wyklarował.
Porady
Wiórka, które nam zostaną ja wykorzystałam do zrobienia masy kokosowej do ciasta.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze