Nalewka bananowo - kokosowa

4.46 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Nalewka jak i likier bananowo - kokosowy to moje ulubione alkohole. Powstały dzięki temu, że uwielbiam połączenie kokosu z bananem. Z pozoru delikatne, potrafi zwalic kazdego z nog :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    100 g wiorek kokosowych
    łyżeczka ekstraktu z wanilii
    0,5 l wódki
    ok 1/4 szkl cukru lub miódu
Wystaw ocenę:

4.46 (192 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka bananowo - kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do słoja, zasypać kokosem i rozpuszczonym miodem (opcjonalnie cukrem) dodać wanilię, zalać wódką i odstawić na ok 2 tyg.
  • 2. po tym czasie przefiltrować, odstawić na ok 4 dni i znów przefiltrować.
    Jeżeli ktoś chce uzyskać przezroczysty kolor nalewki niech nie dodaje ekstraktu z wanilii a laskę wanilii :)

    Pychotka :))

Porady

Jeżeli ktoś wole słodsze nalewki może dodać więcej cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować