Naleśniki ze szpinakiem i feta

5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób

Nie ma to jak połączenie szpinaku i fety – zdrowe i pyszne. Polecam

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe (10-12szt naleśników)
    1 szk mleka
    1 szkl wody mineralnej
    2 szkl mąki
    2 jajka
    Szczypta soli
    Łyżka oleju

    Farsz
    Opakowanie mrożonego szpinaku
    Opakowanie serka feta
    2 ząbki czosnku
    Pieprz, słodka papryka, carry
    Opcjonalnie sól – należy pamiętać o tym, że feta jest słona
    Oliwa

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
  • Farsz 2. Na rozgrzaną oliwę wyłożyć zamrożony szpinak. Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Mieszać od czasu do czasu aż odparuje woda. Dodać wyciśnięty czosnek, ser pokrojony w kosteczki i przyprawić do smaku. Smażyć kilka minut.
  • 3. Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać w trójkąty.

Porady

Podawać z sosami śmietanowym, czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować