Naleśniki wegetariańskie z pieczarkami i warzywami

4.49 (203 ocen)

Jeśli znudziły się Wam naleśniki na słodko, to proponujęinną ich wersję, czyli naleśniki z warzywami i pieczarkami.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    - 3 szklanki mleka
    - 1 szklanka mineralnej wody gazowanej
    - 2 jajka
    - 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    - szczypta soli
    - garść posiekanego drobniutko szczypiorku
    Farsz:
    - około 400g pieczarek
    - 1 czerwona papryka
    - 2 średnie cebule
    - opakowanie warzyw na patelnię ( marchew, fasolka szparagowa zielona, brokuły, kukurydza)
    - 3- 4 ząbki czosnku
    Dodatkowo:
    - starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki wegetariańskie z pieczarkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, wody ,jajek, mąki i, szczypty soli i garści szczypiorku wyrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
  • 2. Pieczarki pokroić w półplasterki, warzywa w kostkę, smażyć na patelni do miękkości, osączyć z tłuszczu.
  • Naleśniki wegetariańskie - farsz 3. Na naleśniki nakładać farsz, zwijać w rulony.
  • Naleśniki wegetariańskie- ruloniki 4. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Ruloniki naleśnikowe ułożyć w formie do zapiekania, posypać tartym, żółtym serem.
  • 5. Zapiekać aż do rozpuszczenia się sera. Jeśli z obiadu zostaną nam jakieś naleśniki , można je z powodzeniem odgrzać następnego dnia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować