Nadziewane ptysie

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Mieszkam sama, jednak często gotuję dla mojej rodziny. Ptysiami częstuję ukochane wnuczęta, a mam ich już jedenaścioro.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 20-30 gotowych ptysi
    Farsz: 80 dag mięsa drobiowego z rosołu
    ● 25 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● olej do smażenia i natłuszczenia naczynia
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane ptysie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od kości,
    mielimy. Cebule obieramy, drobno
    siekamy. Pieczarki oczyszczamy,
    myjemy, drobno kroimy.
    Na patelni rozgrzewamy olej,
    smażymy cebulę i p ieczarki.Dodajemy mięso, doprawiamy,
    mieszamy i chwilę smażymy.
  • 2. Ptysie nadziewamy farszem
    i wkładamy do natłuszczonego
    naczynia żaroodpornego. Pieczemy
    ok. 15 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować