Murzynek z serem

0 (0 ocen)

Najlepsze smaki dzieciństwa. Zadowolą Twoje kubki smakowe :)

Składniki:

  • Masa czekoladowa:
    1 1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    2 łyżki wody
    cukier waniliowy
    1 1/2 szklanki mąki pszennej
    5 żółtek
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 białka
    Masa serowa:
    1 / 2 kg sera białego zmielonego bądź gotowego w kubełku
    3 łyżki mąki pszennej
    2 całe jajka
    1 / 2 szklanki cukru
    1 – 2 łyżki budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery

Murzynek z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki z masy czekoladowej, tzn.: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy rozpuszam w małym rondelku, studzę.
    Osobno ubijam białka na lśniącą pianę.
    Do ostudzonej płynnej masy dodaję mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać pianę. Całość połączyć.
    Masa serowa:
    Do sera dodać mąkę, jajka, cukier, i budyń. Wymieszać.
    Blachę o wymiarach 36 x 23 cm wykładam papierem do pieczenia.
    Piekarnik nastawiam na 180 C.
    Na spód wylewam całe ciasto czekoladowe. Następnie na ciasto warstwami (pasami) wylewam ser.
    Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę do suchego patyczka przez około 50 – 60 minut.
    jakieś 5 minut przed końcem pieczenia, ciasto posypuję kawałkami czekolady, by się rozpuściła i powstała polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować