Muffinki knoppers z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nastawiamy na 170 stopni na "góra/dół". Mleko, jajo i olej miksujemy razem. Mąkę, cukier, sól, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i orzechy mieszamy razem. Mokrą masę wlewamy do suchej i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodajemy nutelle i pokruszone knoppersy (masa ciężko się miesza i jest bardzo gęsta, można dodać odrobinę mleka jeśli jest kosmicznie gęsta). Ciasto nakładamy do foremek (3/4 wysokości) i pieczemy około 25 do 30 minut. Muffinki studzimy i robimy krem. Miksujemy mascarpone z cukrem i dodajemy po łyżce jogurtu żeby uzyskać kremową konsystencję i smak. Pamiętajmy, że krem musi się trzymać więc jogutu możemy dodać 4/5 łyżek. Nakładamy krem na całkowiecie wystudzone muffinki i wcinamy !!!!!!!!! UWAGA- powierzchnia muffinek będzie dość chrupiąca, ale nie myślcie, że jest spalona!
Muffinki jeśli chcemy dekorujemy ozdobami cukierniczymi, ja użyłam brokatu, perełek i barwionego cukru ;)))
Komentarze