Muffinki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wszyscy uwielbiają świeżo upieczone słodkości, a te szybkie i proste czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady powstają w kilku prostych krokach. Ten klasyczny przepis za każdym razem sprawi, że będą idealnie miękkie i mocno czekoladowe, więc możesz mieć pewność, że odniosą sukces wśród przyjaciół i rodziny. Muffinki idealnie nadają się do pracy, szkoły lub na deser z gałką lodów czy śmietaną.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 150g marg. z masł. (Delma)
    - 150g czekolady
    - 300g mąki pszennej
    - 2 łyżecz. proszku do pieczenia
    - 1/2 łyżecz. sody
    - 2 łyżki kakao
    - 1 opk. cukru wanilinowego
    - 3/4 szkl. cukru
    - 1 łyżecz. kawy zbożowej
    - 2 jajka
    - 170ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papilotki rozłożyć w formie do muffinek.
    Margarynę z masłem roztopić, ostudzić. Czekoladę posiekać na kawałki.
  • 2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, dodać cukier i cukier wanilinowy oraz kawę zbożową. Wymieszać.
  • 3. Jajka rozmiksować z mlekiem, później z marg. z masł.
  • 4. Do powstałej masy wsypać suche składniki, czekoladę i lekko wymieszać.
  • 5. Rozdzielić ciasto do foremek. Piec: 180°C -> 20-23 min (lub do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować