1.Do miski wsypujemy wszystkie suche produkty, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszamy. Następnie w drugiej misce miksujemy mleko z olejem i jajkami. Przelewamy do miski z suchymi produktami i mieszamy delikatnie łyżką. Potem nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i w między czasie przelewamy ciasto do foremek. Mniej więcej do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25-30 minut. Studzimy.
2.Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie wsypujemy cukier puder i wlewamy esencję waniliową. Miksujemy jakieś 5-7 min. Potem wlewamy 2 łyżki mleka i ponownie miksujemy dotąd, aż masa będzie jednolita.
3.Pianki Marshmallow kroimy w plasterki i gotowe muffiny dekorujemy kremem i piankami.
Smacznego ;)
Komentarze