Morskie muffinki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy ( ja miałam już gotowy). Układamy w silikonowych foremkach do muffinek , tak aby w środku było wgłębienie. Miętę ( 6 gałązek) drobno siekamy zostawiając kilka listków do dekoracji. Posypujemy makaron.
2.Do muffinek wkładamy groszek ( po 5 szt.) i kapary ( po 4 szt.). Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie, dodajemy do muffinek. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, papryką i przyprawą do makaronu.
3.Łososia kroimy na wąskie paseczki, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w muffinkach. Na to dajemy kawałki sera Arla z chili i skrapiamy białym winem. Krewetki skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy pikantną przyprawą w młynku. Układamy na górze
4.Zapiekamy w 180 C około 20-30 minut, aż makaron utworzy lekko chrupiącą skorupkę.
Komentarze