Morskie muffinki makaronowe

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie ryby i krewetki to polecam Wam te muffinki - są pyszne.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki mrożone (wcześniej rozmrożone): 6 sztuk
    - makaron nitki: 1.5 szklanki
    - kapary: 24 sztuk
    - groszek: 30 sztuk
    - biała cebula: 0.5 sztuki
    - ser Arla z chili: 1 opakowanie
    - łosoś norweski w plastrach (świeży filet bez skóry): 6 sztuk
    - papryka slodka: 1 szczypta
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - przyprawa do makaronu Fit up: 1 szczypta
    - cytryna: 1 sztuka
    - świeża mięta (mała gałązka): 6 sztuk
    - białe wino: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek lub olej: 1 łyżeczka
    - pikantna przyprawa w młynku (Kamisa): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Ryba

Morskie muffinki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy ( ja miałam już gotowy). Układamy w silikonowych foremkach do muffinek , tak aby w środku było wgłębienie. Miętę ( 6 gałązek) drobno siekamy zostawiając kilka listków do dekoracji. Posypujemy makaron.
  • 2. Do muffinek wkładamy groszek ( po 5 szt.) i kapary ( po 4 szt.). Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie, dodajemy do muffinek. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, papryką i przyprawą do makaronu.
  • 3. Łososia kroimy na wąskie paseczki, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w muffinkach. Na to dajemy kawałki sera Arla z chili i skrapiamy białym winem. Krewetki skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy pikantną przyprawą w młynku. Układamy na górze
  • 4. Zapiekamy w 180 C około 20-30 minut, aż makaron utworzy lekko chrupiącą skorupkę.

    Podajemy udekorowane listkami świeżej mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Owoce morza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować