MOJE DIETETYCZNE KASZOTTO

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

Jest risotto, to czemu nie może być kaszotto. Jest to uzasadnione, bo dodajemy do potrawy kaszy jęczmiennej.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 udka z kurczaka
    - 1/2 cebuli
    - 1 marchewka
    - 1/4 świeżej czerwonej papryki
    - 5 dkg drobnej kaszy jęczmiennej
    - vegeta, 1/4 łyżeczki curry, pieprz
    - 1 łyżka oleju
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moje dietetyczne kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać opłukać i zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
  • Moje dietetyczne kaszotto 2. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, paprykę i zeszklić. Dołożyć marchewkę, vegetę i podsmażyć, ale nie przyrumienić.
  • 3. Udka opłukać, usunąć skórę i kości. Mięso pokroić w kostkę, dodać do warzyw i chwilę podsmażyć. Podlać wodą, dodać curry, pieprz i dusić 5 minut. Dodać kasę jęczmienną (opłukaną) i dusić pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie (często mieszając i w razie potrzeby uzupełniając wodą).
  • Moje dietetyczne kaszotto 4. Kaszotto podajemy gorące na głębokim talerzu. Obficie posypujemy posiekaną natką.

Porady

Jeżeli nie liczymy kalorii, to gorącą potrawę przed podaniem posypujemy utartym żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować