Moje dietetyczne kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać opłukać i zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
2.Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, paprykę i zeszklić. Dołożyć marchewkę, vegetę i podsmażyć, ale nie przyrumienić.
3.Udka opłukać, usunąć skórę i kości. Mięso pokroić w kostkę, dodać do warzyw i chwilę podsmażyć. Podlać wodą, dodać curry, pieprz i dusić 5 minut. Dodać kasę jęczmienną (opłukaną) i dusić pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie (często mieszając i w razie potrzeby uzupełniając wodą).
4.Kaszotto podajemy gorące na głębokim talerzu. Obficie posypujemy posiekaną natką.
Porady
Jeżeli nie liczymy kalorii, to gorącą potrawę przed podaniem posypujemy utartym żółtym serem.
Komentarze