Modra kapusta

5 (163 ocen)

  • 25 min

Tej surówki nie może zabraknąć do prawdziwego śląskiego obiadu. Idealny dodatek do klusek śląskich.

  • 25 min

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
    mała cebula
    sól, pieprz, ocet
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Modra kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusta kroimy na kostkę, wrzucamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie. Gdy kapusta już jest już odpowiednio miękka ściągamy ją z palnika i wlewamy do garnka dwie łyżki octu żeby kapusta nabrała ładnego koloru. Po chwili odcedzamy kapustę i wrzucamy do miski dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować