Miodownik ucierany

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Dostałam ten przepis od sąsiadki,bardzo fajny i dosyć szybki.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    25 dag margaryny
    0,5 szklanki miodu
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    3 szklanki mąki
    2 łyżeczki sody
    Krem
    7 łyżek manny
    3 szklanki mleka +0,5 szklanki cukru
    250 dag margaryny
    słoiczek powideł śliwkowych lub innego dżemu
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodownik ucierany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miodownik ucierany 1. Ciasto
    Margarynę, miód, cukier zagotować i ostudzić. Gdy wystygnie dodać resztę składników i ubić mikserem, rozlać na 3 blaszki wyłożone papierem do pieczenia i piec 10-15 minut na złoty kolor w 180 C.
    Krem
    Zagotować mleko dodać cukier i mannę chwile pogotować żeby zgęstniała, wystudzić. Miksować margarynę dodawać stopniowo mannę ubić na krem.
    Przełożenie
    Ciasto, powidła, masa ciasto, powidła, masa, ciasto reszta masy lub polać polewą.

Porady

Ja w tej wersji dodałam drylowane wiśnie bo nie miałam powideł śliwkowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować