Ucierany miodownik z gotowanym serem i karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Zagotować margarynę, miód i cukier. Do zimnej masy wbijać kolejno jajka utrzeć na puch. Do ciasta dołożyć mąkę wymieszaną z sodą i kawą dokładnie wymieszać mikserem. Gotowe ciasto podzielić na trzy równe części i upiec osobno na złoty kolor w 180 stopniach, w blaszkach pokrytych papierem do pieczenia.
2.Masa serowa: Do zmielonego sera dodać wszystkie składniki oprócz masła. Całość zmiksować do powstania jednolitej masy. Masło rozpuścić w garnku i dodać do niego masę serową, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Od tego momentu gotować przez ok. 3 – 5 minut, nie przerywając mieszania. Gorącą masą przekładać ciasta. Wierzch posmarować karmelem i dowolnie udekorować.
Komentarze