Mięso w jarzynach

4.49 (144 ocen)

  • 30 min

TO NIEDROGIE DANIE, A MA TAK WYJĄTKOWY SMAK ŻE JEST ODPOWIEDNIE NAWET NA UROCZYSTY OBIAD. DZIECI JE UWIELBIAJĄ.

  • 30 min

Składniki:

  • ok.0,7 kg łopatki wieprzowej , 3 duże cebule , 3-4 średnie marchewki , 2 pietruszki, 0,5 selera, por, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pieprz , sól , czosnek granulowany,odrobina słodkiej mielonej papryki, 1pieczeniowa kostka rosołowa.2łyżki smalcu
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. przekładamy na rozgrzany smalec i mocno rumienimy, dodajemy kostkę mięsną i pokrojoną w pół plastry cebulę i czosnek, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 10min.
  • 2. marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o dużych oczkach a pora w pół plastry dodajemy do mięsa i cebuli ponownie podlewamy wodą i dusimy ok 40min. aż warzywa i mięso będą miękkie.
  • 3. pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy według uznania solą ,pieprzem i papryką. Podajemy z kluskami śląskimi lub kopytkami.smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować