ŚLEDZIE Z JOGURTEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

PO PROSTU PYSZNE... NA KAŻDĄ OKAZJĘ

  • 40 min

Składniki:

  • 3 PŁATY ŚLEDZIOWE A'LA MATIAS , DUŻA CZERWONA CEBULA, KWAŚNE JABŁKO, MAŁY JOGURT NATURALNY, MAŁY MAJONEZ, PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI, PIEPRZ

Śledzie z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŚLEDZIE MOCZYMY OK 20MIN. W ZIMNEJ WODZIE. PO TYM CZASIE KROIMY W NIEWIELKIE KAWAŁKI.
  • 2. JABŁKO ŚCIERAMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH, DODAJEMY DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ I NATKĘ PIETRUSZKI.
  • 3. JOGURT MIESZAMY Z MAJONEZEM TAK ABY OTRZYMAĆ KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ŚMIETANY. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DELIKATNIE MIESZAMY DOPRAWIAMY ŚWIEŻO MIELONYM PIEPRZEM I ODSTAWIAMY NA OK.0,5 h DO LODÓWKI. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy