Mielone bacy z oscypkiem

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Czasami mięso przygotowujęz różnymi gatunkami serów.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
    ● 2 jajka
    ● 3 małe oscypki
    ● czerstwa bułka
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● bułka tarta
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone bacy z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w wodzie.
    Natkę myjemy, osuszamy
    i siekamy. Dodajemy
    z odciśniętą bułką
    i jajkami do mięsa.
    Mieszamy. Doprawiamy.
    Wsypujemy
    tyle bułki tartej, aby
    mięso nie kleiło się
    do rąk.
  • 2. Formujemy kotlety,
    do środka wciskamy
    po 1/2 oscypka.
    Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu
    stron na rozgrzanym oleju.

Porady

RADY Magdaleny Stypuły Kotlety doskonale komponują się z konfiturami z żurawiny. Do środka zamiast oscypka można włożyć żółty ser.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Oscypek

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować