Meksykańska zapiekanka z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć ziemniaki z cebulką, przyprawić przyprawą do ziemniaków. Czosnek posiekać, dodać do ziemniaków. Wszystko smażyć do momentu, aż ziemniaki zaczną nabierać złotawego koloru.
2.Fasolkę przepłukać wodą i odsączyć. Dodać do przyrumienionych już ziemniaczków, dusić pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
3.W miseczce rozmieszać jajka z mlekiem, przyprawić odrobiną soli i pieprzu, zalać tym ziemniaki. Posypać przyprawą meksykańską. Wszystko przez kilka minut gotować na małym ogniu, do momentu aż białko się zetnie (mieszać cały czas). W międzyczasie przyprawić przyprawą meksykańską. Gotowe danie przełożyć na talerze. Smacznego!!!
Komentarze