Meksykańska zapiekanka z ziemniakami

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Połączenie ziemniaków, fasoli oraz cebulki w niecodziennym wcieleniu.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 kg ziemniaków
    - 1 duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 5 jajek
    - pół szklanki mleka
    - sól, pieprz
    - przyprawa do ziemniaków
    - przyprawa meksykańska
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Meksykańska zapiekanka z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć ziemniaki z cebulką, przyprawić przyprawą do ziemniaków. Czosnek posiekać, dodać do ziemniaków. Wszystko smażyć do momentu, aż ziemniaki zaczną nabierać złotawego koloru.
  • 2. Fasolkę przepłukać wodą i odsączyć. Dodać do przyrumienionych już ziemniaczków, dusić pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • 3. W miseczce rozmieszać jajka z mlekiem, przyprawić odrobiną soli i pieprzu, zalać tym ziemniaki. Posypać przyprawą meksykańską. Wszystko przez kilka minut gotować na małym ogniu, do momentu aż białko się zetnie (mieszać cały czas). W międzyczasie przyprawić przyprawą meksykańską. Gotowe danie przełożyć na talerze. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować