marynowane udka lub pałeczki

4.5 (183 ocen)

Bardzo smaczne i chrupiące mięso z kurczaka

Składniki:

  • udka lub pałeczki z kurczaka

    Marynata;
    5 łyżek oleju
    3 łyżki przyprawy do drobiu
    3 łyżki soku z cytryny lub octu balsamicznego
    3 łyżki miodu
    3 ząbki czosnku

    Do panierowania:
    mąka
    jajko
    płatki kukurydziane

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marynowane udka lub pałeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy marynatę i wkładamy mięso na dobę wstawiamy do lodówki.
    Drugiego dnia wyjmujemy mięso i panierujemy w kolejności mąka-jajo-płatki kukurydziane. Chwilę rumienimy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 30 min w 200st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować